Netwerk VVD Utrecht

Waarom ben je lid bij de VVD?

Voor de 600 leden van onze afdeling zal het antwoord voor iedereen anders zijn. De politiek steunen, op de hoogte blijven, of wellicht hebben onze leden zélf ambities.

De leden met ambities, zijn de drijvende veer achter ons lokale netwerk en de partij, dus die moeten we als bestuur actief ondersteunen. Om die reden is er sinds dit jaar een permanente talent en scoutingscommissie in het leven geroepen, bestaande uit Eric Balemans, Judith Versteege en Carla Nagel.

Doel: een ‘steviger netwerk’. Een netwerk wat een (betere) afspiegeling is van Utrecht, Vleuten en De Meern. Een netwerk wat elkaar weet te vinden. Een netwerk wat vertegenwoordigd is in de lappendeken van publieke functies, zodat we onze ‘liberale bubbel’ overstijgen en de oren en ogen in de maatschappij open hebben. Maar waar begin je als nieuwe en ambitieuze commissie? Juist, bij die belangrijke groep ambitieuze VVD’ers.

Op 23 mei j.l. organiseerden we de eerste, maar zeker niet de laatste, liberale oriëntatie avond. Een avond waarbij iedereen ‘met ambitie’ welkom was.

Na een korte uitleg, zette Judith Tielen (één van de drie Utrechtse Tweede Kamerleden) de aanwezigen aan het werk om na te denken over de eigen ambitie aan de hand van de ‘egeltjes metafoor’ (voor wie daar meer over wil weten, Judith heeft met Roel Wolbrink een prachtig boekje geschreven: ‘101% IK– over jouw persoonlijke merk in 8 stappen’).

De opdracht aan de aanwezigen, deel met elkaar jouw drie bouwstenen van succes: waar ben ik goed in, waar word ik blij van en waar kan ik geld mee verdienen.

Dit leidde tot een interessante uitwisseling van ervaringen en ideeën en een aardig inkijkje in de beweegredenen van de aanwezigen om zich aan te sluiten en in te zetten voor de VVD. De talent-en scoutingscommissie komt binnenkort samen om te bespreken hoe we de uitgesproken ambities en vragen kunnen opvolgen. De commissie ziet voor haar een ondersteunende rol, waarbij we leden proberen te helpen aan de eigen ontwikkeling en zichtbaarheid te werken. Maar we zouden geen liberalen zijn als we er niet bij zouden benadrukken, dat we de verantwoordelijkheid hiervoor bij de leden zelf leggen.

Voor diegenen die de oriëntatie avond gemist hebben, geen nood, we zijn altijd bereid een keer te sparren, of je in contact te brengen met personen die je verder willen helpen. Ook willen we aangeven dat onze fractievoorzitter Dimitri Gilissen bereid mensen mee te nemen op een meeloopdag waar leden meer kunnen leren over het raadswerk.

De Talent & Scoutingscommissie Utrechtse VVD

Eric Balemans, Judith Versteege & Carla Nagel