Netwerk VVD Utrecht

Een VVD-stem in Utrecht telt ook daarbuiten

Utrecht: een gewilde en goed scorende stad

Utrecht is een gewilde stad om te wonen: een indrukwekkende  historische stad gelegen tussen mooie landschappen (Heuvelrug, ’t Gooi, de plassen, het Groene Hart en de rivieren.  Er zijn goede scholen en universiteiten en mogelijkheden voor sport, cultuur en recreatie.

Utrecht heeft bovendien een fantastische ligging t.o.v. andere sterke economische regio’s: de Randstad, FoodValley, Eindhoven, Vlaanderen en het Ruhrgebied. Schiphol ligt om de hoek. De stad heeft innovatieve ondernemers en instellingen, bijvoorbeeld in het Utrechts Science Park. Mede daardoor is de provincie Utrecht een van de Europese topregio’s: hoog scorend op innovatie en als vestigingsplaats. Dat is goed voor inwoners want daardoor zijn er banen. En daardoor merken we het zelf ook dat het beter gaat met de Nederlandse economie.

 

Succes zorgt voor nieuwe uitdagingen

Dat succes stelt ons wel voor uitdagingen. We merken het aan de huizenprijzen en -huren, de files op de wegen, de drukte in het openbaar vervoer en zelfs op de fiets rijden we soms in de file. We moeten zorgen dat het haalbaar en plezierig blijft om hier te wonen. En we moeten zorgen dat ondernemen mogelijk blijft en dat ons bedrijf of ons werk bereikbaar blijft. Utrecht is Nederlands draaischijf. Als de draaischijf niet draait, dan is er ook geen geld voor nieuwe investeringen in onze omgeving en innovatie van onze economie. En er moet ruimte zijn voor bedrijven met werkgelegenheid voor middelbaar en lager opgeleiden – want die zijn nodig om alle slimme uitvindingen ook daadwerkelijk te maken. We moeten er aan werken dat het Utrechtse succes niet in zijn tegendeel verandert.

 

De VVD werkt aan kansen

Samen met de VVD landelijk en in de provincie werkt de VVD in de stad daaraan. We zijn doeners die slimme oplossingen zoeken. Dat is niet de klok terug zetten in de tijd. Het vervoermiddel van het stenen tijdperk, lopen, is gezond, maar niet de oplossing voor de 21e eeuwse vervoersvragen. Onze economie wordt niet circulair door activiteiten en brandstoffen te verbieden, maar door nieuwe slimme vindingen zoals ultradiepe geothermie, smart mobility en het centraal stellen van de vraag in het openbaar vervoer. De VVD helpt bedrijventerrein Lage Weide zodat daar straks ruimte is voor nieuwe vormen van maakindustrie en logistiek, samen met opleidingen die voor werk opleiden. Een sterke VVD in de stad heeft effect op de provincie, op Nederland en zelfs op Europa. Stem 21 maart op lijst 3. #Doen