Netwerk VVD Utrecht

Thuis in Utrecht, thuis bij de VVD

De VVD bestaat al 70 jaar. Onze partij was 32 jaar oud toen ik geboren werd. En 38 jaar later heb ik het voorrecht en de eer om in de voetstappen te treden van VVD’ers die mij in de politiek voor gingen. Ik word weleens gevraag hoe het voelt om als Tweede Kamerlid voor de VVD aan de slag te mogen. Dat gevoel is moeilijk in woorden uit te drukken. Het is alsof je je hele leven fan en supporter bent van F.C. Utrecht en op een dag wordt geselecteerd om er als prof voetballer te spelen. Dan speel je elke wedstrijd niet voor jezelf maar voor je supporters en je club. Zo voelt het voor mij. Ik knok voor onze leden, onze kiezers en onze inwoners.  

 

De VVD is namelijk een partij waar ik mij thuis voel. Niet alleen omdat ik een liberaal ben en geloof in de kracht van mensen en de samenleving. Ook niet alleen omdat ik het met heel veel standpunten eens ben en de waarden van onze partij deel. Ik voel me er thuis vanwege haar leden. De VVD is namelijk veel meer dan het gebouw van ons partijbureau of de gangen en kamers van de Tweede Kamerfractie.

 

De VVD zit in de harten en ontwikkelt zich in de geesten van onze leden. Het zijn optimisten, die positief in het leven staan. Realisten die de mouwen opstropen en aan de bak gaan. Gezelligheidsdieren die van het leven houden en er iets moois van willen maken. Goed volk dat mensen niet in hokjes stopt maar ze behandelt als uniek persoon. Waar afkomst, geslacht geaardheid of leeftijd niet uitmaakt. Waar gekeken wordt naar wie je bent en hoe je in het leven staat. Die voor je juichen als je hard werk om succes van je eigen leven te maken. Maar ook een helpende hand bieden als het allemaal niet zo lekker gaat.

 

Voor mij is het dus thuiskomen tijdens congressen, ledenvergaderingen, debatavonden en borrels. De VVD bestaat al 70 jaar. Ik wens en gun de VVD nog eens 70 jaar. Zodat generaties na ons ook een thuis kunnen vinden in de VVD.

Zohair el Yassini