Netwerk VVD Utrecht

De laatste en eerste 3 maanden

De laatste 3 maanden voor de huidige gemeenteraad zijn gelijk mijn eerste maanden. Een bijzonder moment om in te stromen in de raad. Waar ik zelf net ben begonnen met kennismaken, zijn vele anderen al een beetje aan het afscheid nemen. Je kan je goed voorbereiden op het raadswerk, maar als je eenmaal begint, is toch alles anders.

Vooral in het informele werk komt er veel meer bij kijken dan vanaf buiten vaak zichtbaar is. Van een huifkartocht door Rijnenburg, kennismaking met verschillende studentenorganisaties tot expertmeetings over ‘wormenhotels’. Het kwam de eerste 3 maanden allemaal langs zonder dat het in raadszaal aan de orde kwam.

Ook in de raadszaal heb ik een mooie, diverse portefeuille die bijna elke vergadering wel tot mooie debatten leidt. In de portefeuille duurzaamheid en energie is onder andere de warmtevisie al gepasseerd. In de portefeuille openbare ruimte & groen heb ik de raadsaudit kunnen omzetten naar concrete verbeteringen in de leesbaarheid van de Utrechtse begroting.

Op het gebied van wonen is er ook veel te doen. We zien duidelijk dat het niet meer voor iedereen makkelijk is een huis te vinden dat bij zijn inkomen past in de Utrecht. De sociale huurmarkt zit vast, er zijn maar beperkt vrije sector huurwoningen beschikbaar en de huizenprijzen van koopwoningen lopen hard op. In ons verkiezingsprogramma hebben we hier een duidelijk standpunt over opgenomen: we willen meer middeldure huurwoningen, sociale woningbouw moet goed verdeeld zijn over de stad en we willen dat het aanbod koopwoningen op niveau blijft. Ook willen we doorstroming op de woningmarkt. Al deze onderwerpen zijn de afgelopen 3 maanden al aan de orde geweest.

De komende maanden komen de verkiezingen er aan. Plek 5 biedt mij de kans om van de eerste 3 maanden meer dan 4 jaar te gaan maken. Met een grotere fractie kunnen we nog meer bereiken, daarom zal de komende maanden ook vooral bestaan uit campagne voeren.