Netwerk VVD Utrecht

Het aftellen is nu echt begonnen

Met nog minder dan 200 dagen te gaan is het aftellen nu echt begonnen richting de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Op 3 september hebben we weer een fantastische opening van het politieke seizoen gehad bij André van Schie in de tuin met de traditionele BBQ. Voorafgaand maakten weer zo’n 15 nieuwe leden in het stadhuis kennis met de VVD Utrecht. Weer een enorme enthousiaste groep en uiteraard hopen we er nog veel meer te verwelkomen komende maanden. Met de verkiezingen in aantocht en een formatie is de politiek zeer actueel. Het mooiste compliment kregen we toch wel van de aanwezige nieuwe leden die aangaven blij verrast te zijn met diverse, energieke, toegankelijke en ongedwongen sfeer bij de VVD Utrecht.

Dat deze sfeer een belangrijk fundament is voor een sterk lokaal netwerk hebben we afgelopen weken gemerkt in onze gesprekken met Dimitri. Wij zijn verheugd dat we hier goed zijn uitgekomen en we nu volop aan de slag kunnen met de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Inmiddels is ook het concept verkiezingsprogramma gepubliceerd. Een krachtig programma voor Utrecht waar we trots op zijn. Het laatste woord is natuurlijk aan u. Op 27 september mogen alle leden van de VVD Utrecht hun stem laten horen. En uiteraard zien we uw amendementen graag tegemoet! Hiermee verhogen we het draagvlak, een programma gedragen door al onze leden en daarmee een uitstekende basis voor een klinkende verkiezingsoverwinning.

Het campagneteam is inmiddels ook al druk bezig met het maken van plannen. Zij kunnen, mede dankzij donaties via de Club van 100 aan de slag met een mooi budget. En uiteraard kan ieder lid zijn steentje bijdragen. Door gewoon een uurtje op zaterdag te helpen met canvassen, te helpen met social media of door een financiële bijdrage. Elk inzet is van belang om op 22 maart tevreden terug te kunnen kijken op een mooie uitslag.

Een mooie uitslag wordt natuurlijk gedreven door goede mensen. In september zal de masterclass van start gaan waarin weer veel talenten uit Utrecht en omgeving intensief getraind gaan worden. En talent is er in Utrecht! Op zaterdag 2 september mochten we een hele gemotiveerde groep kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen verwelkomen voor een gemeenteraadssimulatie. Het geeft veel vertrouwen dat we voor komende verkiezingen maar ook daarna kunnen putten uit een geweldige groep talenten.

Met de aanstelling van Erik Hegeman als Penningmeester en Judith Versteege als Vice-voorzitter is ook het bestuur weer op volle kracht. Belangrijk in een voor de VVD Utrecht enorm belangrijke tijd. Ik kijk uit naar de samenwerking met hen en de rest van het bestuur. Een ontzettend mooi team van een fantastisch lokaal netwerk. Als dat geen mooie start van het politieke seizoen is…