Van de voorzitter

De campagne kan nu echt beginnen

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het samenstellen van een mooi Liberaal programma en een fantastische kandidatenlijst voor Utrecht. Het campagneteam is vol op stoom en er melden zich steeds meer vrijwilligers om te helpen. En dat is nodig, want de komende maanden willen we heel Utrecht vertellen hoe gaaf de Utrechtse VVD is en welke goede plannen we hebben voor een bruisende en groeiende stad. Er ligt een geweldige uitdaging om met deze groei de stad leefbaar, bereikbaar en veilig te houden. De Utrechtse VVD heeft hiervoor de beste plannen en het beste team. We kunnen dus alle hulp gebruiken om dit aan iedereen in de stad te vertellen. Heb je dus een uurtje over komende maanden meld je dan aan bij ons!

Na de totstandkoming van het kabinet Rutte III is ook Judith Tielen toegetreden tot de Tweede Kamerfractie. Hiermee zitten nu 3 Utrechters in de Tweede Kamer. Een unicum waar we trots op kunnen zijn. Onze kanjers in Den Haag zullen zich sterk maken voor Utrecht en door hun inzet is Den Haag een stuk dichterbij. De komende maanden gaan Dennis, Zohair en Judith diverse bezoeken brengen aan Utrechtse bedrijven en instellingen en schroom niet hen aan te spreken met vragen.

Met de verkiezing van Christianne van der Wal heeft de VVD ook gelukkig weer een voorzitter. Ook de regio heeft met Tjapko Poppens een nieuwe voorzitter. Samen met hen kunnen we verder bouwen aan een grotere en actieve VVD. Als groot lokaal netwerk met bijna 600 leden is de stad Utrecht een belangrijke speler in de regio, maar ook landelijk. Het bestuur ziet het als haar taak om naast een succesvolle gemeenteraadscampagne in 2018, nu verder het fundament te leggen voor de komende jaren. Meer trainingen, meer leden betrekken en actief maken en houden zodat er een actief politiek platform ontstaat met enthousiaste vrijwilligers en politieke professionals.

Op 14 januari organiseren we weer een Utrechtse Liberalendag en aansluitend de nieuwjaarsborrel. Een mooie kans om te proosten op een mooie campagne en voor (nieuwe) leden om kennis te maken met de Utrechtse VVD. Met Mark Rutte als onze gast op die dag zal de start van 2018 extra bijzonder zijn!

De komende weken worden er ook nog diverse activiteiten georganiseerd: zoals een campagnetraining, de kerstactie en de vrijmibo eind december.

Tenslotte wil ik jullie allemaal alvast een fijne kerst toewensen. Voor alle vrijwilligers en kandidaten zal dit ook even een rustmoment zijn met familie om op te laden voor de drie hectische maanden die daarna zullen volgen. Geniet in elk geval van de decembermaand en ik hoop jullie allemaal te zien op 14 januari.