Van de voorzitter

Start van een politiek seizoen

Wat vliegt zo’n zomervakantie weer snel voorbij. Hopelijk heeft u ervan kunnen genieten en bent u weer opgeladen voor uw werk en natuurlijk een nieuw politiek seizoen.

Ondanks dat het reces was, waren er genoeg activiteiten. Vlak voor de start van de zomer was er een Liberaal Lokaal waar Reinout Woittiez ons meer inzicht gaf in het Liberalisme. Een zeer goed bezochte activiteit en hele goede discussies. Verder is de activiteitencommissie gestart met het Liberaal Café, een ontspannen vrijdagmiddagborrel om de week af te sluiten en het weekend in te luiden met mede-liberalen. De eerste twee cafés waren een mooi succes ondanks een start in de zomer dus dat belooft veel voor de rest van het jaar!

Als voorzitter kon ik niet trotser zijn op dit mooie Lokale Netwerk toen ik in de eerste week van het reces voor een vergadering op het uitgestorven Stadhuis was en daar diverse groepjes van de VVD tegenkwam. Het bewijst maar hoe zeer ons netwerk leeft en hoeveel tijd onze actieven erin stoppen om Utrecht liberaler te maken. Omdat een Lokaal Netwerk zonder actieve leden niet kan bestaan hebben we op de jaarlijkse BBQ de V-factor wisselbokaal uitgereikt aan Dennis Adriaansen. Dennis heeft de afgelopen jaren de VVD Utrecht digitaal goed op de kaart gezet en daarom hebben we hem met deze V-factor even in het zonnetje gezet.

De komende 2 politieke seizoenen is een actieve groep leden erg belangrijk om van de verkiezingen voor de Tweede Kamer en de Gemeenteraad een groot succes te maken. Eind augustus heeft Mark Rutte bekend gemaakt dat hij ook de komende Tweede Kamerverkiezingen weer de kar wil trekken. Als premier heeft hij bewezen in moeilijke tijden, partijen bij elkaar te kunnen brengen en daarmee resultaten te bereiken die er mogen zijn: de economie draait weer, meer mensen hebben een baan en Nederland staat weer hoog in veel top 10 lijstjes. Maar er is ook nog genoeg te doen en met een complex politiek klimaat is Mark Rutte ook weer de man die een goede coalitie kan smeden.

Omdat ook de Gemeenteraadsverkiezingen dichterbij komen zijn we gestart met het zoeken naar geschikte kandidaten voor de Kandidaatstellingscommissie. Deze commissie krijgt de belangrijke opdracht om de beste kandidaten te selecteren om ook Utrecht na 2018 verder te verbeteren.

Misschien is de Gemeenteraad wel iets voor u. Het kost absoluut veel tijd en ik heb altijd bewondering voor onze huidige fractie die echt elke dag bezig is met de lokale politiek. Maar wat is er mooier om actief bij te dragen aan het mooier en beter maken van onze stad. Als u nog twijfelt of het juist al zeker weet meldt u dan bij het bestuur of later dit jaar bij de Kandidaatstellingscommissie.

Een goede voorbereiding op een politieke carrière is het volgen van de Masterclass. Een aantal leden uit Utrecht en omgeving is u al voorgegaan en start in september met de Utrechtse Masterclass. Een mooie kans voor hen om zich verder te ontwikkelen in een politieke carrière. Ook volgend jaar zal er zeker een Masterclass zijn dus houdt daarvoor de LU of de mail in de gaten.
Wij kijken ernaar uit om u weer te treffen dit politieke seizoen.

 

 

 

 

Richard Nijhoff