Maandelijks archief: april 2016

Naar een nieuw ruimtelijke visie voor Utrecht

Door: Dimitri Gilissen

De komende weken bespreekt de gemeenteraad de Nieuwe Ruimtelijke Strategie. In het document schets het gemeentebestuur de contouren waarbinnen de stad de komende jaren doorgroeit naar 400.000 inwoners. Volgens de laatste prognoses bereikt onze stad de grens van 400.000 in het jaar 2030.

 

Vluchtelingen en de VVD

Door: Judith Tielen

De afgelopen maanden stond een aanzienlijk deel van de lokale Utrechtse politiek in het teken van de vluchtelingenopvang. Namens de VVD heb ik meerdere malen het onderwerp geagendeerd, besproken en geprobeerd de besluitvorming te verbeteren.

 

Overeenstemming met Jaarbeurs over plek in de stad

Door: Andre van Schie

Punt van zorg voor de VVD bij de uiteindelijke ontwikkeling is uiteraard bereikbaarheid. Om een aantrekkelijk woon-, werk en vrijetijdsgebied te creëren moeten we de goede keuzes maken voor de bereikbaarheid.

 

Flexibel cameratoezicht bij bestrijding autobranden

Door: Queeny Raijkowski

“Bij een brand op de Faustdreef in Overvecht brandde rond 03.40 uur een auto volledig uit. Twee ernaast staande wagens raakten beschadigd. Er is vermoedelijk sprake van brandstichting. De politie heeft een frisdrankfles gevonden waar vermoedelijk brandstof in zat;” (RTV Utrecht, 10-03-2016)

 

Stadsverwarring?

Door: Lex van Eindhoven

Afgelopen maand was voor mij de maand van de stadsverwarming. In het kort: Eneco heeft in het voorjaar van 2015 aangegeven dat zij het milieurendement van stadsverwarming zoals officieel vastgelegd niet meer kon halen.

 

Bijeenkomsten maart 2016

Op zaterdag 19 maart kwamen zo’n 70 leden bij elkaar op Nijenrode in Breukelen om te discussiëren over het nieuwe VVD verkiezingsprogramma.

 

Sociale veiligheid in Utrecht West

Door: Jaap Visser

Veel bewoners van de buurten Lombok en Oog in Al hebben  vorige maand kennis gemaakt met de VVD.

 

 

Business borrel in het Militair Museum

Door: Hermannus Stegeman

Afgelopen donderdag 24 maart was er onze zeer geslaagde en erg actuele businessborrel bij het nationaal Militair Museum in Soest. Speciale gast: Generaal Majoor b.d. Dhr Frank van Kappen.

Wordt Nederland liberaler door de VVD?

Door: Maarten v.d. Wetering

De samenleving heeft steeds meer te maken met striktere regelgeving op het gebied van roken, alcohol en etenswaar. De overheid legt deze regels steeds meer op vanuit een legitimiteit vanuit veiligheid of de volksgezondheid.