Maandelijks archief: december 2012

De provincie heeft toekomst … of toch niet?

kaart Utrecht

 

 

 

 

 

Eric Balemans,
vice-voorzitter VVD fractie Provinciale Staten

 Ontwerpen voor de toekomst van Nederland beginnen vaak aan de tekentafel. Er wordt een probleem geconstateerd of in de nabije toekomst voorzien en dat moet aangepakt en opgelost worden zodat Nederland verder kan.

Tegenbegroting VVD: Keuzes maken en realistisch begroten

tegenbegroting

Door Kees Geldof

 

 

 

 

Bij de behandeling van de begroting 2013 in de Utrechtse gemeenteraad heeft de VVD een tegenbegroting ingediend met vijf hoofdkeuzes om een realistische begroting te realiseren. Realistisch begroten is nu nog meer noodzakelijk dan ooit.

Doorwerken aan doorstroming

wegwerkzaamheden

Door Willem Buunk

 

 

 

 

Een internetenquête van een van de lokale nieuwswebsites liet het weer eens haarfijn zien: bewoners en bezoekers van Utrecht zien de gebrekkige verkeersdoorstroming als het grootste probleem van de stad. In Utrecht sta je stil bij kruispunten waar alle rijrichtingen een rood stoplicht voor zich zien.

VVD blijft tegenstander Windturbineplan op Lage Weide

windmolen600

Door André van Schie

 

 

 

 

Energie-U is een vereniging die een grootschalig windturbinepark wil realiseren op Lage Weide. De Gemeente Utrecht met GroenLinks voorop, heeft dit initiatief omarmd omdat het kan bijdragen aan het Utrechtse klimaatbeleid (reductie CO2 en lokale groene energie opwekking).

VVD wil een nieuw coffeeshopbeleid in Utrecht

coffeeshop

 Door Mark Dijk

 

 

 

 

In de drie en half jaar dat ik nu in de gemeenteraad zit, zijn er al vele discussies geweest over softdrugs. Meestal waren het zeer ideologische discussies over wel of niet reguleren van de softdrugaanvoer of quasiwetenschappelijke discussies over de gezondheidsaspecten van softdrugs.

Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is …

Meernhoek 1959

Door Dimitri Gilissen

 

 

 

 

 

Zaterdag 24 november kwam de Sint aan in De Meern. Zoals elk jaar legt hij zijn boot aan bij de brug in het centrum van het dorp om daarna een rondrit te maken die eindigt bij dorpshuis De Schalm. Dit jaar was het toch anders dan de jaren daarvoor.

Ruimte om te (g)roeien

animaatjes-houthakkers-58256

Door Jesper Rijpma

 

 

 

 

Utrecht is een echte roeistad. Ruim 2000 roeiers maken dagelijks gebruik van de roeifaciliteiten in de stad en de roeisport is één van de kernsporten waar de gemeente zich in het sportbeleid op focust. Door de grote populariteit kampt de sport in Utrecht echter wel met twee problemen: de verenigingen zijn uit hun thuisbasis De Driewerf gegroeid en er is een tekort aan geschikt roeiwater.

Blij met verzelfstandiging Centraal Museum, Bibliotheek en Kunstuitleen

6103

Door David Ikkersheim

 

 

 

 

Deze maand lagen een aantal verzelfstandigingen voor in de gemeenteraad. De VVD heeft ingestemd met de verzelfstandiging van het Centraal Museum en de Bibliotheek. In 2007 nam de VVD, samen met de SP, het initiatief tot het verzelfstandigen van de culturele instellingen.

Betalen per kilometer? Natuurlijk!

old truck

Door: Rinze Benedictus

 

 

 

 

 

Wat is het toch zielig voor oldtimer-eigenaren dat ze wegenbelasting moeten gaan betalen. Ze hebben de auto immers “voor de lol”; geven al zoveel geld uit aan onderhoud; en rijden maar zo weinig met hun Alfa Romeo Spider.