Maandelijks archief: oktober 2012

Discussie over wekelijkse koopzondag weer een stap verder

politie bescherming

Door Dimitri Gilissen

 

De Utrechtse gemeenteraad gaat het burgerinitiatief ‘Utrecht wil elke zondag open’ in behandeling nemen. De initiatiefnemers vragen de gemeenteraad de winkeltijdenverordening zo aan te passen dat alle winkels op zondag de deuren kunnen openen.

Kennis als exportproduct van BV Nederland

knowledge

Door: Maarten van de Wetering

Op het moment van schrijven van dit opiniestuk, dendert uit mijn speakers het eerste Tweede Kamerdebat. Het reces is voorbij, de verkiezingen zijn achter de rug en de nieuwe leden worden geïnaugureerd als lid van het parlement. Ik zeg: “Nu de handen uit de mouwen en maak Nederland weer gezond. Maar, hoe dan?

Redding De Utrechtse Spelen duivels dilemma

acting class

Door Jesper Rijpma

 

Het reddingsplan voor het Utrechtse toneelgezelschap De Utrechtse Spelen heeft de fractie voor een lastig dilemma geplaatst. Het failliet laten gaan van de toonaangevende culturele instelling DUS zal een grote (financiële) aderlating zijn voor de Utrechtse culturele sector.

4000+2000 nieuwe studentenwoningen

studentenflat


Willem Buunk & Jesper Rijpma

De VVD in Utrecht pleit voor een meer concreet Utrechts Actieplan Studentenhuisvesting. De kamernood in Utrecht is en blijft nijpend. Ook dit nieuwe studiejaar kunnen duizenden van 74.000 Utrechtse studenten geen kamer vinden in de stad. Andere steden, zoals Amsterdam, slagen er wel in om het tekort snel weg te werken.

VVD stelt vragen over binnenklimaat op Utrechtse scholen

classroom

26 aug 2012

 

De afgelopen jaren heeft de VVD zich meerdere malen ingezet om de kwaliteit van het binnenklimaat op Utrechtse scholen te verbeteren.

VVD vraagt snelle aandacht voor veiligheid voor bewoners

kanaleneiland

30 aug 2012

Het stadsbestuur moet nu al lessen trekken uit de ontruiming van een deel van Kanaleneiland vanwege de verspreiding van gevaarlijk asbest voor de veiligheid van bewoners.

Bezoek minister Opstelten groot succes

Bezoek Opstelten

4 sep 2012

Op zondagmiddag 2 september bracht Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten een bezoek aan Utrecht. Hij kwam hier, samen met het Utrechtse VVD Tweede Kamerlid René Leegte, om campagne te voeren.

 

Protestactie tegen oldtimerverbod Utrecht

preview

 

Op zondag 9 september organiseren de VVD Utrecht en VVD-Kamerlid René Leegte een protestactie in het centrum van Utrecht. Met een stoet oude auto’s uit de VVD haar ongenoegen over het aangekondigde oldtimerverbod. Dit verbod leidt er volgens de VVD toe dat een groot deel van de Utrechtse bevolking onnodig op kosten worden gejaagd: ze moeten een nieuwe auto kopen als ze de binnenstad nog in willen.

Marktwerking in de zorg is een grote grap

Rinze1

Door: Rinze Benedictus
Marktwerking is het antwoord van veel liberalen op maatschappelijke problemen. Het leidt tot concurrentie, prijsverlaging, kwaliteitsverhoging en transparantie. Het pakt alleen niet altijd even goed uit. Het heeft burgers wél scherpe telefoonbundels bezorgd, maar niet bepaald een superieure treinvoorziening.