Netwerk VVD Utrecht

70 jaar VVD Utrecht

De lustrumeditie van Liberaal Utrecht, een mooi moment om even terug te blikken op zo’n 225 edities, maar vooral ook op alle jaren VVD Utrecht. 

Al 70 jaar VVD in Utrecht en nog altijd is het hard nodig! Dat zou een conclusie van een aardige jubileum-column kunnen zijn. Een aantal mooie terugblikken en als afsluiter een oppeppend slotwoord: op naar de volgende 70 jaar én de grootste in Utrecht! 

Maar laten we eerlijk zijn, schouderklopjes aan onszelf (hoe leuk en terecht het natuurlijk ook is) gaan ons niet de grootste van Utrecht maken. Daarom lijkt mij dit een mooi moment om te starten met dé discussie van onze partij: hoe gaan we dit wel voor elkaar krijgen? En dan niet over 70 jaar, maar een heel stuk sneller! Wat dacht je van de volgende verkiezingen? Aan de staat van dienst van de Utrechtse VVD zal het niet liggen. Die is na 70 jaar misschien wel beter dan bij welke partij dan ook, met een goede basis, de juiste mensen en veel belangrijke ideeën voor onze stad. En toch, als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd al kreeg. Het is dus tijd voor een volgende stap, op naar ‘the next level’.  

In terminologie van veranderexperts kan de VVD misschien wel een olietanker worden genoemd. Een gevestigde, lang bestaande organisatie, met aardig wat structuren, hiërarchie en ook nog eens behorend tot de zittende macht van Nederland. En toch moet je jezelf ook dan blijven afvragen: hoe blijf ik recht doen aan die olietanker, maar ook opvallend en verrassend? En laat dat nu precies zijn waar we niet slecht in zijn, maar ook niet de allerbeste. 

Want wat wij als liberalen graag willen bereiken, willen we helemaal niet van de politiek. Dat willen we van mensen zelf. De politiek in Utrecht wil misschien wel iets te vaak, iets teveel bedenken wat goed is voor haar inwoners. Laten we buiten de raadszaal wel genoeg zien wat het verschil is? Zijn we proactief genoeg? Hebben we genoeg vernieuwende ideeën, ook los van het merk VVD Utrecht? Creëren we genoeg ruimte om voor inwoners het verschil te maken? Zijn we gefocust genoeg in waar en voor wie we wat willen doen? Dat zijn de vragen waar ik komend jaar mee op pad ga en de missie waarmee ik ook buiten de politiek het verschil wil maken. Doe je mee? Drop je ideeën, zet een leuk initiatief op en ga samen op pad. Ik kom graag helpen! En inderdaad: op naar de grootste! 

Dennis Wiersma